2015. 01. 09.

Házszentelési derűs pillanatok



A kedves olvasókkal megosztok néhány kis történetet, amely mosolyra késztetett bennünket a házszentelés idején.  
Mielőtt a plébániáról elindulunk házszentelésre, azelőtt a ministránsok vagy másképpen vidimuszok megtöltik a   szenteltvízhintőt szenteltvízzel. Amikor már fogytán van, akkor újra feltöltik. Az egyik családnál, amikor Jancsika észrevette, hogy már fogytán van a víz, így szólt a tisztelendő úrhoz: Papbácsi, kifogyott a pálinka a hintőből! -:)

**

Már késő délután jártunk, amikor a vidimuszok már lankadni kezdtek.  A közös imádkozáskor, Csabika az Üdvözlégyet a könyörgéssel így kavarta össze: Asszonyunk Szűz Mária, Istennek szentanyja, imádkozzál érettünk, hogy méltók lehessünk Krisztus ígéreteire. -:)

**

Idős nénike nagyon figyelte a könyörgés szövegét, meg a szentírási részt. A tisztelendő úr azt gondolta, hogy a néni nagyot hall, s a végén feléje hajolva, hangosan megkérdezte: Na, hogy van kedves mama? - Erre a néni így szólt: Tisztelendő úr, öreg vagyok, de nem vagyok süket! - Ennek hallatán a ministránsok szája a fülükig ért. -:)

**
Szakmai ártalom
A tisztelendő úr a templomban gyakran látta az egyik hölgyet, látásból ismerte. Az áldás elvégzése után Boldog új évet kívánt, és hozzátette: mi már ismerjük egymást. Erre a hölgy ezt válaszolta: Igen, mert a reánimálóban dolgozom! -:)

**
A félrevezetett feleség
Házszenteléskor az egyik férj évek óta feleségével 100 lejest tetetett az asztalra. A kísérő (kántor) megfigyelte, hogy amikor a feleség megcsókolja a feszületet, akkor a férj gyorsan elkapja a 100 lejest az asztalról és kabátja zsebre vágja, miközben a vidimuszokhoz lép és azoknak odaadja az aprópénzt. A férj azt a százast titokban italra költötte.
Hát a csele most nem sikerült, mert a kántor jó előre tájékoztatta a tisztelendő urat, és a ministránsokkal megbeszélték, hogy amikor keresztet csókol a férfi, a kántor akkor elveszi a kitett adományt. 
Így is történt. 
Amikor a feleség keresztcsókolására került a sor, a férj már is lendült, hogy elvegye a kitett összeget, de már késő volt. Nagyon meglepődött, és olyan nagy szemeket meresztett a kísérőre, mint akinek az alkoholszintje teljesen leesett. 
A szegény feleség nem tudja a 100 lejesek történetét. De mi, most az egyszer jót derültünk. -:)


Ajánló: Egy elrontott életet is értelmessé tehetünk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése