2018. 01. 13.

Hirdetés: 2018. január 14.



1. Holnap kezdődik az iskolai tanítás, ezzel együtt a plébániai hitoktatás is. Az órabeosztást az Egyházközségi Apostolban megtalálják.

2. Pénteken az elsőáldozásra és bérmálásra készülők hittanórája van.

3. Keresztelői felkészítőt tartunk pénteken 17 órakor.

4. Szombaton ministránsképző. Mától kezdve a ministránsok személyesen átvehetik a pontokra járó jutalmat a plébánián.

5. A Krisztus világa 2018. januári száma kapható a ministránsoknál és a kegytárgyasnál.

6. A kegytárgyüzlet hétfőtől péntekig 9-14 óráig tart nyitva.
7. Január 19-én, pénteken 18. órától Gazda József: Magyar holokauszt a II. világháború után című előadására kerül sor a csíkszeredai Városháza gyűléstermében.

Itt a farsang:
Két szerzetes, egy ferences és egy jezsuita már a noviciátus megkezdése óta jó barátok. Mindketten sokat dohányoznak, és nehéz számukra, hogy egy óránál tovább imádkozzanak anélkül, hogy cigiszünetet ne tartanának. Úgy döntenek, felkeresik elöljáróikat, hogy engedélyt kérjenek arra, bármikor elszívhassanak egy cigarettát. 
Amikor újra találkoznak, a ferences panaszkodik: „Megkérdeztem az elöljárómat, hogy cigarettázhatok-e imádkozás közben. Azt mondta, nem.” „Rossz kérdést tettél fel, barátom – mondja a jezsuita. – Én azt kérdeztem az elöljárómtól, imádkozhatok-e miközben cigarettázom. Azt felelte: természetesen.”

**
Három szerzetes, egy ferences, egy domonkos és egy jezsuita egy évszázados kolostorban sétál, szentjeikről és a rendjeik nagyságáról beszélgetnek, amikor hirtelen megjelenik előttük a Szent Család: a gyermek Jézus a jászolban, akit Mária és József szeretettel néz.

A ferences azonnal leborul: „Ó, testvérek, csodáljuk Isten alázatosságát, hogy hajlandó volt ily szegénységben megszületni.”

A domonkos térdre esik: „Testvérek, elmélkedjünk azon, a Szent Család milyen csodálatos módon visszatükrözi a Szentháromságot.”

A jezsuita odalép Józsefhez, a vállára teszi a kezét, és megkérdezi: „Gondolkodtál már azon, hogy milyen iskolába küldd a fiút?” 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése