2017. 08. 18.

Hirdetés: 2017. augusztus 20.



1. Augusztus 20-án 12,30 órakor Hargitafürdőn Szent István búcsú.
2. Nemzeti ünnepünkön a csíkszeredai Millenniumi-templomban 19 órakor szentmisét végez P. Csóka János pálos tartományfőnök papi segédlettel, utána ünnepi megemlékezésre és koszorúzásra kerül sor a Szent Kereszt Plébánia udvarán.

3. Augusztus 20-án este 21 órakor kerül bemutatásra a csíkszeredai Szabadság téren a Szent László, légy velünk! rockoratórium és táncjáték. A ROLE zenekar kb. 150 fős stábbal egészül ki erre az alkalomra. 
Szeretettel várnak mindenkit a bemutatóra!

4. Augusztus 22-én, kedden 11 órakor Kosteleken búcsú.

5. Augusztus 26-án, szombaton a Mária Út Egyesület Csíkszereda és környéki zarándokok részére tart zarándoklatot Csíksomlyóra a családokért és a gyermeket várókért. A Szent Kereszt templomnál 14,30 órakor lehet csatlakozni. Az ismertető megtekinthető a Hirdetőtáblán.

6. A Kodály-év keretében Székelyföldi Kórusok augusztus 26-án, szombaton 19 órai kezdettel Csíkszereda főterén előadják Kodály - Psalmus Hungaricus-át és a Tolcsvay Misét.

7. Előre hirdetjük, hogy szeptember 2-3-án tizedik alkalommal kerül megrendezésre a Székelyföldi Lovas Ünnep – Gyergyószentmiklóson – a lovas pályán. A rendezvény keretében az idén több mint 70 különböző program lesz megtekinthető. Szeptember 3-án, vasárnap 11 órától szabadtéri szentmise a gyergyószentmiklósi lovas pályán.

Szent István napjára készülve, tisztelettel ajánlom az alábbi bejegyzéseimet:


A koronát küldő pápa

A Magyar Szent Korona

 





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése