2017. 07. 06.

A medvék miatt is harcolnunk kell igazunkért



Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke kiemelten fontosnak tartja, hogy az elkövetkező időszakban ne hagyják földre esni a tegnap kiharcolt előrelépést. A megyeelnök ezúton is köszöni a július 5-i megmozduláson megjelent embereknek a támogatást, hiszen megerősítő ereje volt és volt eredménye. Ezen eredményért azonban tovább kell küzdeniük, hogy a rendelet konzultálási időszaka alatt ne vonják el a figyelmet a helyzet valódi súlyosságáról.
A tüntetés folyamán a csendőrség helyszínen tartózkodó parancsnoka jelezte, hogy beszélni szeretnének velem, mivel a helyszínen az emberekkel foglalkoztam és a miniszter asszonnyal tárgyaltunk próbálva rávenni igényeink legalább minimális elfogadására nem volt időm a rendfenntartó szervekkel egyeztetni, ezért aláírtam a jegyzőkönyvet és tudomásul vettem a büntetést az esemény végeztével. Ugyanakkor köszönöm a felajánlásokat is ez ügyben, hiszen az elmúlt nap nagyon sokan felhívtak, e-mailt írtak jelezve, hogy hozzájárulnak vagy teljes egészében felvállalják, de nem fogadhatom el, hiszen a felhívásunkra eljött gazdák és az itthon maradottak ennek az összegnek a többszörösét vesztették el a medvék okozta károk során. 
Ezért fontos, hogy ne vonjuk el a figyelmet a problémáról, főként az elmúlt másfél hónapban, amikor naponta történnek anyagi károk és az emberek félelemben élnek a folyamatos medve bejárások miatt – véli Borboly Csaba, aki szerint ugyan csepp a tengerben a tegnapi eredmény, de sikerült kimozdítani a holtpontról, felhívni a figyelmet és párbeszédet kialakítani az intézmények között, hiszen Hargita megyében több mint félszáz egyed esetében van szükség sürgős és azonnali beavatkozásra. Ennek biztosítása érdekében a megyei tanács elnöke kéréssel fordul minden érintetthez ebben a témában, hogy a büntetés helyett arra kell figyelni, hogy az elkövetkezőkben a környezetvédelmi minisztérium ne hátráljon ki a tegnap kieszközölt döntéséből.
A megyeelnök köszöni az emberek támogatását a nagy károkat okozó medvék ügyében.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése