2015. 05. 18.

Elsőáldozás Csíkszeredában 2015. május 3-án és 17-én



Az elsőáldozó 123 gyerekeknek (2015. május 3-én 61 és május 17-én 62 gyereknek) ez a szentmise életük első és legteljesebb szentmiséje, mert nemcsak imádkoznak, énekelnek, hallgatják Jézus tanítását és vele felajánlják magukat a mennyei Atyának, hanem szentségi módon egyesülnek vele a szentáldozásban.  
Ez a kommunió, önátadás, életközösség Jézussal. Az önátadás pedig egyszerűen lehetetlen szeretet nélkül. 

Az áldozati ajándékban valamit szertartással adunk Istennek. Cselekednünk kell az önátadó szeretetet. A kenyérrel és borral önmagunkat ajánljuk fel egészen, szeretetből Jézusnak, aki adományunkat az átváltoztatásban testévé és vérévé teszi. 
A szentmisében így lesz szeretetünk egyszerre Jézus-stílusú szeretet és áldozati ajándék a mennyei Atyának. Az Eucharisztia ünnepléséhez és vételéhez önátadó szeretet kell. Ezért csak az áldozhat, aki szereti Jézust és felkészült úgy testileg, mint lelkileg. 


Cselekednünk kell az önátadó szeretetet, a Jézus önátadó szeretetaktusával való egyesülést (vegyétek és egyétek, vegyétek és igyátok!). Így adjuk oda magunkat Istennek, hogy beoltson és részeltessen bennünket a szentháromsági életbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése