2015. 02. 11.

Krisztus világa - 2015. február - Szemle

Február hónapban szívem szerint a Betegek világnapját emelem ki, amelyet február 11-én, a Lourdes-i Boldogasszony napján tartunk. Mindnyájunkról elmondható, hogy vagy voltunk betegek, vagy betegek leszünk, vagy most vagyunk azok. Amikor betegek vagyunk, akkor igényeljük legjobban a szolgáló szeretetet, és kiemelten igényeljük környezetünk jóságát.
Szent II. János Pál pápa írta: „Krisztus messiási programjában, a szenvedés azért van jelen a világban, hogy felszítsa a szeretetet, megteremje az embertársi szeretet műveit, a "szeretet civilizációjává" alakítsa át az egész emberi civilizációt.” (Salvifici doloris, 30) Krisztus arra tanította az embert, hogy tegyen jót szenvedése által, s tegyen jót azzal, aki szenved. E kettős megközelítéssel a szenvedés értelmének legmélyét tárta fel.

Azóta megpróbáltatásainkat, szenvedéseinket felajánlhatjuk Istennek mint áldozatot családunkért, másokért. A betegek gondozásának, gyógyításának elsődleges célja, hogy Jézus Krisztus szeretetét megismertessük velük, a másodlagos célja pedig a testi egészség.
A szórvány éve kapcsán Küldj egy Krisztus világa folyóiratot a szórványba! - felhívásunkra sokan válaszoltak. “Aki megért,/ s megértet,/ egy népet/ megéltet.” – olvassuk a 2. oldalon. Szándékunk továbbra is: Nyolcvan szórvány közösségbe Krisztus világát küldeni. Öt lapra egy évi előfizetés postai költséggel 100 lej, 10 lapra 200 lej. A támogatók nevét, valamint a támogatott közösségek nevét leközöljük
Akit te Szent Szűz a templomban bemutattál... – Juon István kispap elmélkedése – a 3. oldalon.
Világnapok februárban - Sárközi atya összeállítása. Tudás és bölcsesség – Matthias Mühl gondolatait tolmácsolja Bács Béla János - a 4-5. oldalon.
Angyaljárás a kórházban Dr. Bakó Mária Hajnalka karácsonyi élményéről tudósít. (6. oldal)
A Katolikus Egyház Katekizmusa, XXIV. rész - Az Egyház egy, szent, katolikus és apostoli, a Játékos ismerkedés szentekkel – ez utóbbi Vitos Antal kvíze Avilai Szent Terézről és Jeruzsálemi Szent Cirillről. (7. oldal)
A fametszés erdélyi koronázatlan királya  – címmel, Gy. Szabó Béla pályáját ismerteti Sárközi Sándor. (8-9. oldal)  
Szerzetesrendek Erdélyben A Szociális Testvérek Társaságát mutatja be Farmati Anna szociális testvér. (10. oldal)
Szórvány éve – Mit jelent a diaszpóra, és azok jogi helyzetéről ír Darvas-Kozma József. (11. oldal)
Böjtölés - Hamvazószerdára és nagyböjtre készülve, személyes tapasztalásából kiindulva, ifjakhoz és felnőttekhez intézi szavait László Rezső.  (12. oldal)
A jó tanácsok, Benedek Elek érdekfeszítő meséjét Katóc tálalja. (13. oldal)
Derűs élet farsangi viccek és Csűrcsavar 6. levele, a Főördög tanácsai a kisördögnek. (14. oldal)
A Keresztrejtvényben, József Attila édesanyjáról írt gyönyörű sorait kapja a fejtörő, és megismerhetjük hűséges megfejtőinket.  
Darvas-Kozma József Februári dél című verse gyermekkort, történelmet, boldog állapotot, ragyogó holnapot vetít elénk. (19-20. oldal)

KRISZTUS VILÁGAErdélyi katolikus családok lelkiségi havilapja – rólunk és nekünk szól. Megrendelhető a négy erdélyi egyházmegye római katolikus plébániáin, a kézbesítőknél vagy a szerkesztőségben: 530230 – Csíkszereda (M-Ciuc), Kossuth L. u. 38. sz., Hargita megye, tel/fax: +40-266-311-726, email: krisztusvilaga@yahoo.com. Bankszámlaszám: RO65 RNCB 0159 0154 1927 0001, BCR Agentia Miercurea Ciuc

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése