2014. 07. 11.

Krisztus világa 2014. július-augusztus - Szemle



A két nyári hónapban több Árpád-házi szent ünnepe van. Most inkább az országalapító Szent István királyra figyelek, aki jó vezető volt. A keresztény vezető az a személy, aki ismeri hivatását, a kapott talentumokat, s azokat a legnagyobb mértékben kamatoztatja a keresztény közösség szolgálatában. Úgy dolgozik, mintha minden rajta múlna, hogy Krisztus szeretete uralomra jusson. A világot kell közelebb vinni Istenhez. A keresztség-, a bérmálás-, a házasság- és egyházi rend szentségéből ránk háruló feladat: Légy vezető!
Jézus nekünk is ezt mondja: „Én választottalak benneteket, s arra rendeltelek, hogy menjetek, teremjetek gyümölcsöt, maradandó gyümölcsöt. Akkor mindent megad nektek az Atya, amit a nevemben kértek tőle” (Jn 15, 16). Vezetni annyi, mint másokra hatással lenni.
Vezető az, aki személyével és viselkedésével másokra hatást gyakorol,
- akinek döntéseit követik,
- akinek hozzáállása követendő példa,
- akitől mások segítséget, tanácsot, irányítást várnak,
- aki bátor és mer egyedül Istenért és Istennel cselekedni.
Vezetőnek lenni magatartás. Aki vezető, vagy akit vezetővé tettek (ti vagytok a világ világossága), annak mindennapi kötelessége tudatosítani a célt, megfogni a munka végét, és a tagokat közös cselekvésre sarkallni. – olvassuk a 2. oldalon.
Ők pedig hallgattak – Urunk színeváltozása kapcsán mi is kívánjunk Istennel együtt élni, keressük a legbőségesebb kegyelmi aratást – bátorít Obermájer Ervin diakónus.  (3. oldal). 
Az illúziók összetörése segít Igazi önmagam megtalálásában – Anselm Grün elmélkedése, Bács Béla János tolmácsolásában. (4. oldal) 
A La Vaguardia interjúja Ferenc pápával – az interjú egy nappal azután készült, hogy a szentatya együtt imádkozott az izraeli és a palesztin elnökökkel a békéért. Az interjúban korunk égető problémáira kapunk választ. (4-6. oldal) 
A Katolikus Egyház Katekizmusa, XIX. - Játékos ismerkedés szentekkel – ez utóbbi Vitos Antal összeállítása egy szent asszonyról és egy magyar királyról. (7. oldal)
Szentek júliusban - augusztusban – öt-öt szent életére irányítja figyelmünket Sárközi Sándor piarista atya. (8-11. oldal)
Szőnyi István a hétköznapok varázsának festője  műveivel igen erősen hatott kortársaira, számosan indultak az ő nyomdokán. Életútját ismerteti Sárközi Sándor. (12-13. oldal)
In memoriam Mammmi – Bakó Mária Hajnalka emlékezik a Világi Kamilliánus Család egyik alapítójára.  (14. oldal)
Zarándoklás az életünk – a szenthelyek felkeresésének, a zarándoklás történetének rövid áttekintését nyújtja Darvas-Kozma József. (15-16. oldal)
Követek voltunk a hit és a béke útján – a június 23-26 között tartott Fekete Madonna Zarándoklaton szerzett élményeiről P. Urbán Erik csíksomlyói ferences atya beszámolójának részletét olvashatjuk. (17. oldal)
Időskorú világjárók figyelmébe Janikovszky Éva szellemes tanácsaival igyekszik segíteni főleg nyugdíjasoknak. Dimén Erika összeállítása. (18. oldal)
Házi kozmetikum tippek – néhány ötletet kínál munkatársunk, Balázs Tünde.  (19. oldal)
A teknős és a nyúl – mese a gyermekvilág oldalon és Lőrincz Éva Katalin feladatai. (20-21. oldal)
Derűs élet rovatban a futball vb és más viccek, képes üzenet deríti fel szívünket (22. oldal)
A Keresztrejtvény szellemi torna, de segít a krisztusi lelkület kialakításában, és a képes történet sorsunk Istennek tetsző vállalásában, mert elég nekünk a kegyelem! A nyári hangulatot a lap záró oldalán Július, Páll Lajos  verse érzékelteti. (23-24. oldal)

A címlapon P. Bátor Botond pálos, a czestochowai keresztúton.

KRISZTUS VILÁGAErdélyi katolikus családok lelkiségi havilapja – rólunk és nekünk szól. Megrendelhető a négy erdélyi egyházmegye római katolikus plébániáin, a kézbesítőknél vagy a szerkesztőségben: 530230 – Csíkszereda (M-Ciuc), Kossuth L. u. 38. sz., Hargita megye, tel/fax: +40-266-311-726, email: krisztusvilaga@yahoo.com. Bankszámlaszám: RO65 RNCB 0159 0154 1927 0001, BCR Agentia Miercurea Ciuc

A júniusi lap itt olvasható: http://issuu.com/balazstunde/docs/iun_2014_

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése