2014. 02. 13.

Torinóba látogat 2015-ben a pápa a Halotti Lepel kiállításakor

A pontos időpontot egyelőre nem határozták meg, valószínűleg a tavaszi időszakban kerül sor a látogatásra. A Lepel közszemlére helyezését a húsvéti ünnepek utánra tervezik és április, május hónapokban lesz megtekinthető, június elejéig – tájékoztat a torinói érsekség közleménye.

Cesare Nosiglia torinói érseket hétfőn fogadta kihallgatáson Ferenc pápa a Vatikánban. Az érsek ismét meghívta a Szentatyát a Lepel 2015-re tervezett közszemlére helyezése alkalmából Torinóba. A pápa kifejezte szándékát, hogy zarándokként az észak-olasz városba látogasson, amely során tisztelettel adózna Don Bosco emléke előtt a személyének szentelt jubileumi évben illetve leróná tiszteletét az Úr szenvedésének relikviája előtt, amelyet Torinóban őriznek.

Nosiglia érsek bemutatta a pápának a közszemlére tételhez kapcsolódó terveket. Különleges figyelmet szentelnek majd a fiatalok bevonásának, akik egyébként is a szalézi jubileumi év főszereplői lesznek 2015-ben. A betegeknek és az önkénteseknek is kiemelt helyet biztosítanak a programok során. A Lepel közszemlére tételének központi dimenziója azonban az ima és az elmélkedés marad.

2013. március 30-án Ferenc pápa videó-üzenetet küldött a Lepel televíziós közszemlére tétele alkalmából, amelyben kiemelte a Szent Lepel nagy spirituális és egyházi jelentőségét.


(sv) VR


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése