2014. 02. 14.

A Prohászka Imaszövetség



„A Magyar Katolikus Egyház nehéz helyzetbe került. A hivatások száma csökken, a papokra háruló feladatok egyre nagyobbak. Nyomasztó teher lett a lelkipásztori munka a túlterheltség miatt. A világban eluralkodott gondolkozásmód nem kedvez a papi és szerzetesi hivatások elfogadásának, Isten hívó szava meghallásának. Tudjuk, hogy sok a teendőnk a hivatások ébresztésében, sok feladat hárul ránk, hogy értővé, nyitottá és hallóvá segítsük alakítani a fiatalok szívét és lelkét, hogy befogadhassák az Úr szavát, és a hívó szóra nagyvonalúan, követve a bibliai példákat, igennel feleljenek. Mindent készek vagyunk megtenni, hogy növekedjen az Isten népét szolgáló papok és szerzetesek száma. De tudjuk azt is, hogy minden hivatás valójában titok. Halljuk az Úr felszólítását is: »Kérjétek az aratás urát, küldjön munkásokat aratásába!«”
            Ezekkel az indító gondolatokkal alapította meg Spányi Antal székesfehérvári püspök 2007 augusztusában a Prohászka Imaszövetséget, amelyet Prohászka Ottokárról, Székesfehérvár boldog emlékű püspökéről, Magyarország apostoláról és tanítójáról nevezett el, mert nála nem tett többet senki a papi hivatásokért. Az imaszövetség célja buzgó és folyamatos, napi ima hivatások kiesdéséért, hogy növekedjen az Isten népét szolgáló papok és szerzetesek száma. Az elmúlt hat év során több mint háromezer világi hívő és mintegy száz pap csatlakozott az imaszövetséghez határainkon belül és kívül. Nagyon sok helyen a szövetség tagjai rendszeresen találkoznak a plébániákon; szentmisén és közös imán vesznek részt. A közös ima ereje nem csak a szolgáló papságot és szerzeteseket erősíti meg, de a világiak tanúságtételéhez is új erőt ad.
Az imaszövetséghez való csatlakozás a szándék jelzésével és an­nak a székesfehérvári Egyházmegyei Hivatal által való elfoga­dásával történik (Egyházmegyei Hivatal, 8001 Székesfehérvár Pf. 178.). A Hivatal mindazok szándé­kát elfogadja és a tagságról igazolást küld, akik vállalják, hogy:
1. Naponta imádkoznak szent papokért és papi, szerzetesi hivatásokért.
2. Hetente legalább negyedórányi szentségimádást végeznek a hivatásokért, vagy ugyanennyi ideig olvassák a Szentírást.
3. Lehetőségük szerint anyagilag támogatják a papképzést.
4. Lehetőségük szerint részt vesznek az évi – október 10-hez kapcsolódó – Prohászka-misén a szé­kesfehérvári Prohászka emléktemplomban, amelyet az Imaszövetség élő és meghalt tagjaiért ajánlanak fel.


JELENTKEZÉSI LAP

Név: ........................................................................
Foglalkozás: ...........................................................
Cím: .......................................................................
Tel: .........................................................................
Születési év:............................................................

Aláírásommal igazolom, hogy tagja kívánok lenni a
Prohászka Imaszövetségnek, es lelkiismeretesen
vállalom a tagsági kötelezettségek teljesítését.

Dátum: …………………………………………….

     …………………………..
                                                        aláírás
Visszaküldés címe:
Egyházmegyei Hivatal, 8001 Székesfehérvár Pf. 178. 



A Prohászka Imaszövetség napi imája

Köszönjük papjainkat, akik feléd vezetnek, segítenek bennünket életünk útjain.
Szenteld meg őket, hogy szentek legyenek, és szentül szolgáltassák ki szentségeidet! Óvd meg őket a veszélyektől és adj nekik sok neked tetsző örömet bennünk Téged szolgáló életükben!
Adj új papi és szerzetesi hivatásokat! Hívj szolgálatodba fiatal fiúkat és lányokat, és ha Neked úgy tetszik, hívj az én családomból is, hogy ők magukat neked adva, a világról lemondva neked tetsző, boldog életet éljenek!
Szűz Mária, az Egyház és a papok Édesanya, könyörögj érettünk!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése