2013. 05. 31.

Neumann Teréz 5.


Neumann Terézt 1926 november 19-én súlyos stádiumú bronchitis gyötri. Kettős tüdőbajban szenved. November 26-án, pénteken Teréz már a Golgotát járja, mint minden pénteken. Haldoklott. Hívták Naber atyát, aki részesítette a betegek szentségében. Este 6 óra felé járt, a végtagjai kihűltek, arca halálosan sápadt volt. Azt hitték eljött a vég. 
Hirtelen Teréz felemelkedett fektéből, előre nyújtotta a kezét a már jól ismert hang irányába: "Az Urat örömmel tölti el, hogy ennyire aláveted magad Neki. Még nem kell meghalnod. Mindez azért történik veled, hogy a világ lássa, hogy létezik egy felsőbb hatalom. Még többet fogsz szenvedni, hogy megtartsd a papokat a lelkek üdvösségéért végzett munkájukban." 
És ismét, Teréz pillanatok alatt tökéletesen visszanyeri az egészségét. Másnap Teréz már munkába is áll! Minden betegsége eltűnik, mintha nem ágyhoz szögezve élte volna az életét immár 6 éve.
1940 július 7-13 között Teréz többször gutaütést kap. Kilenc napon át félig öntudatlan, félig bénult állapotban marad. Majd, Mária Mennybevitelének látomása után a gutaütés és hatásai nyomtalanul eltűnnek. Teréz meséli: "Amikor Isten Anyja angyalok kíséretében kiemelkedett a sírboltból, rám mosolygott. Közeledett felém, és jobb kezét a fejem bal felére helyezte. Habár a látomások során nem szoktam semmit érezni a külsődleges érzékeimmel, most a testem egész jobb felét mintha valami erős elektromos áramütés érte volna. Felemeltem a kezem, hogy megfoghassam a Szent Szűzét."
Teréz egyre mélyebbre hatol Isten tervében, kezdi megérteni, hogy az ő sorsa a szenvedés és az engesztelés, és egyre inkább magára szeretné vállalni felebarátai terheit. Át is vállalja.
Amikor édesapja nem tudott dolgozni a reumája miatt. Teréz kéri Istent, hogy adja át neki apja betegségét, és az Úr meghallgatta. Az édesapja meggyógyult, Teréz pedig reumás lett.

Előző:
Neumann Teréz 1.
Neumann Teréz 2.
Neumann Teréz 3.
Neumann Teréz 4.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése