2013. 04. 06.

Ferenc pápa - jó egy asztalnál enni és beszélni

Ferenc pápa felhívta argentin pap barátját, Jorge Chichizola Posadas-i plébánost Húsvét vasárnap délután. Együtt szentelték őket pappá.
„Délután öt óra után hívott, hogy felköszöntsön születésnapomon. Rögtön gondoltam, hogy ő az: néha előfordult, hogy egy nappal korábban telefonált, hogy biztos szabad legyen a vonal.”
A hívás azért meglepte, mert arra gondolt, húsvét vasárnap a pápa biztosan elfoglalt.
A Szentatya így szólt a telefonba: „Hogy vagy?”Chichizola az  LT4 Red Ciudadana rádiónak számolt be a telefonhívás tartalmáról, és elmondta, hogy néhány órával a konkláve kezdete előtt is beszéltek egymással – írja a Vatican Insider.
Ferenc pápa a telefonbeszélgetésben megerősítette, hogy decemberben Argentínába utazik, és hangsúlyozta, hogy továbbra is mindig megemlékezik barátairól. Azt is elmondta, hogy a Szent Márta-házban fog maradni, nem költözik át a pápai lakosztályba. „Az túl nagy nekem” – jegyezte meg, hozzátéve: úgy gondolja, hogy „jó egy asztalnál enni, megosztani egymással a híreket, beszélni róluk, és nem elszigetelődni a többiektől”.
Azt is megjegyezte – számol be a plébános –, hogy kezdi „megőrjíteni a testőreit, a biztonsági szolgálat alkalmazottait – mert szeret az emberek közé menni –, de már kezdik megszokni”. Olyan ember ő, aki nem fél kockáztatni, és folytatni fogja a maga útját. Elmondta például, hogy az egyik testőre hozott egy levelet, amit a gyermekei írtak neki, és ő válaszolt rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése