2013. 04. 05.

Dél-Korea válasza Északnak



Andrew Yeoum Soo-jung szöuli főpásztor húsvéti üzenetében a következő szavakkal válaszol a háborús fenyegetésekre: „bőséges kegyelmet és áldást kérünk testvéreink számára, akik tőlünk elválasztva élnek Észak-Koreában”. A főpásztor annak a kívánságának ad hangot, hogy a béke győzzön mindig a koreai félszigeten. Az üzenet a két Korea közötti politikai és katonai feszültség rendkívüli pillanatában érkezett a Fides missziós hírügynökséghez.
„Amikor a Feltámadt Úr szeretete és békéje elárasztotta az egész világot a húsvéti örömmel, imádkozzunk mindazokért, akik anyagi és lelki szükségleteket szenvednek, különös tekintettel észak-koreai testvéreinkre. Jézus Krisztus feltámadásával Isten azt mutatja meg nekünk, hogy a halál nem a vég, hanem egy új kezdet: a sötétségből átmegyünk a világosságra, a halálból új életre kelünk”.

Az érsek ezt „az új életet” kívánja az egész koreai népnek, hangsúlyozva: „olyan történelmi pillanatban élünk, amikor sokkal nagyobb szükség van a békére, mint valaha. Mi, keresztények, váljunk eszközzé, amely elviszi a világnak Jézus békéjét. Hazánk távol van a békétől a bizonytalan politikai helyzet és az Észak-Koreával folytatott vita miatt.
Mit tehetünk, hogy a béke eszközévé váljunk? Hinnünk kell Krisztus Feltámadásában és meg kell élnünk a Feltámadást. Maradjunk Krisztussal egységben mély hittel, a gonosszal és a fájdalommal szemben. Ez az jelenti, hogy átöleljük testvérünk haláltusáját és segítjük a többieket keresztjük hordozásában. A Feltámadás nem pusztán egy múltban történt esemény. A Feltámadt Úr ebben a pillanatban is velünk van. Ha hiszünk jelenlétében, minden megváltozhat. Istennek semmi sem lehetetlen. Isten szeretete és békéje legyen mindnyájatokkal és egész Koreával”
– fejezi be húsvéti üzenetét a szöuli érsek.

(vm) VR

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése