2013. 04. 12.

Benedek pápa beteg - imádkozzunk!

A Vatikán szóvívője reagált a az Emeritus pápa haldoklásának hírére, és bejelentette, hogy "nem haldoklik, hanem egészségi problémáit idős kora okozza".


Egy spanyol újságíró írta meg, hogy halálán van a pápa. Az újságcikkek nyomán a Vatikán elismerte: a szentatya egészsége valóban nagyon gyenge, és nincs már neki sok hátra.
Nincs már sok hátra a tisztségéről februárban leköszönt XVI. Benedik pápának, közölte a Vatikán.
„Már nem lesz közöttünk sokáig” - fogalmaztak közleményükben, amelyben elismerték, hogy visszavonulása óta a 85 éves pápa állapota még inkább leromlott.
A Daily Mail szerint legutolsó nyilvános szereplésein már látszott, hogy Benedek - eredeti nevén Joseph Ratzinger - meglehetősen rossz fizikai állapotban van. A pápa állítólag már lábra sem tudott állni, amikor utódja, Ferenc pápa a minap meglátogatta a római rezidenciáján, a Castel Gandolfóban.
Paloma Gomez Borrero spanyol újságíró korábban azt írta, hogy Benedek nagyon rosszul van, az elmúlt 15 napban az állapota egészen ijesztően leromlott, és gyakorlatilag haldoklik. Ezt most megerősítették a Vatikánból érkező hírek.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése