2013. 02. 25.

A magyarok édesanyja Boldogságos Szűz Mária



Egy bajor hercegnő árvaházat építtetett a bajor Alpok között, melyet az árvaházak mintaházának neveztek. Az árvák gyönyörű, új épületben laktak. Szebbnél-szebb sétányaik voltak, nagyszerű fekvőhelyük, kitűnő konyhájuk, elsőrendű orvosaik és tanítóik. A hercegnőt büszkeség fogta el, mikor az árvaházra nézett. Szeretett is ezzel dicsekedni. Sokszor mondogatta: „Semmi sem hiányzik az én árváimnak, mindenük meg van, mit kívánnak”. 
Egyszer főúri vendégeit kivitte az árvaházba és szerette volna, ha ezek előtt az árvák úgy nyilatkoznak, hogy nekik semmijük sem hiányzik. Mikor feltette a kérdést a gyermekeknek: „Mondjátok, van-e a világon valami, ami még nektek hiányzik?"  
Az egyik kis árva így felelt: „Nincsen édesanyánk”.
*
XVI. Benedek pápa tanította, hogy az Egyház nem Péteré, hanem Krisztusé, aki nélkül a hajó kormányosa elveszne a történelem viharában.
**
A magyarság a mi nagy családunk. A Kárpát-medence a mi árvaházunk, a Magyar Köztársaság csak az árvaház támogatója, de nem édesanyánk. Senki ne gondolja annak, mert Szent István felajánlása óta a magyarok édesanyja a Boldogságos Szűz Mária. 
Amíg a Szűzanya szeretetében nem jön össze a Kárpát-medencei nagy magyar család, addig az elszakított részeken élők sorsa nem fog jobbra fordulni.
1938-ban a Budapesti Eucharisztikus Világkongresszus a nemzet fiait Jézus Krisztus szeretetében összegyűjtötte és elindult egy kisebb megújulás a történelem legnagyobb viharában. 
Ma Krisztus isteni hatalma nélkül, 
Szűz Mária közbenjárása nélkül, 
a mi szeretetünk (egyetértésünk) nélkül nem lesz autonómia. 
Ahogy az Egyház nem Péteré, úgy a nép sem egy-egy párté vagy pártvezéré, hanem Jézus Krisztusé! 
Jézus maga mondta: "Bízzatok, én legyőztem a világot." (Jn 16,33)  "S én veletek vagyok mindennap, a világ végéig." (Mt 28,20).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése