2013. 02. 07.

Erdély, 2013 februárja - Székelyföld, székely zászló


Ma Magyarországon belül és kívül akadnak olyan agyon mosott, internacionalistává vedlett pártkatonák, akik a magyar nemzetet még az EU-ban is rágalmazzák, hogy megingott hatalmukat a külföldi liberálisok segítségével valahogy megtarthassák. Ezek mindenre képesek,önmagukért, de nem a nemzetért. 
A Székelyföld autonómiájának emlegetése, a székelyzászló használata ismét hisztériát váltott ki a román nacionalista politikusokban. 
A tegnap, február 6-án este a Realtatea tv riporternője elfogult, olykor úgy toporzékolt a plazmaképernyő előtt, Füzes Oszkár nagykövet urat kérdezve, mintha talpát láva égetné és jó volna enyhíteni valami vizet odairányítani, de minden erőszakoskodó megnyilvánulása ellenére a nagykövet úr higgadt maradt, mosolya és diplomatikus válasza meggyőzött, hogy itt cirkusz folyik.  És tudomásul kell venni az őshonos magyarság akaratát az új alkotmány készítésénél. Ő elmondta mi a feladat.
Ezzel kapcsolatban jut eszembe Poitiers-i Szent Hiláriusz (315-367) magatartása, amikor az igaz hitet kellett védeni. Saját szavai tanúsítják, micsoda szenvedélyességgel vetette magát az ariánusokkal folytatott hitvitákba. Amikor a szeleukiai zsinaton (359) eredménytelenek maradtak fáradozásai, és igazhitű püspöktársai határozatlannak mutatkoztak állásfoglalásukban, ilyen szemrehányást tett nekik egy harcos iratban: 
,,Egy szolga - nem azt mondom, hogy jó szolga, hanem csak olyan átlagos -, nem tűri, hogy gazdáját gyalázzák. Bosszút áll érte, ha módjában áll. 
Egy katona életének veszélyeztetésével is védelmezi királyát, sőt még akkor is így tesz, ha a saját testét kell eleven védőpajzsként eléje vetnie. 
Egy házőrző kutya ugatni kezd, mihelyt valami szimatot kap, és felugrik a legkisebb gyanús neszre. 
Ti pedig halljátok, hogy az emberek azt mondják: 'Krisztus, az Isten igaz fia nem Isten!' A hallgatásotok beleegyezés ebbe a káromlásba! És ti hallgattok mégis! Dehogyis hallgattok! Kárhoztatjátok azokat, akik ellene szegülnek a káromlóknak. Hangotokat azokéval egyesítitek, akik belétek akarják fojtani a szót!”
Ma minden  jóérzésű magyarnak Szent Hiláriuszhoz hasonló elszántsággal kell szót emelnie a Székelyföld egységéért, a székely zászló használatáért, az erdélyi magyarság jogaiért, az autonómiáért. Akik ott vannak az arénában, a tárgyaló asztal mellett, a parlamentben, és ők a mi megválasztott képviselőink, tanácsosaink, ne feledjék, hogy mi mellettük vagyunk. Ne ijedjenek meg a többség dramatizált, felhangolt fájdalmától, mert ezt a műtétet is ki fogják bírni.
Ellenben, képviselőink álljanak ki bátran!

Petőfi Sándor: A székelyekhez

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése