2013. 02. 05.

A román politika Ianus-arca Brüsszelben és Erdélyben

José Manuel Barroso az EB elnöke Brüsszelben tárgyalt Victor Pota román miniszterelnökkel. Barroso rámutatott, hogy intézkedni kell és a helyzetet normalizálni kell. A sajtószabadság, az igazságszolgáltatás és a jogállamiság terén sürgős kívánnivalók vannak. Példát kell statuálni a korrupcióval vádol köztisztviselők esetében. Ponta leszögezte, hogy szorosan együtt kívánnak működni az EB-vel a probléma megoldása érdekében. 
Eközben Mircea Duşa, a honvédelmi tárca vezetője szemlét tartott Hargita megye több katonai jellegű létesítményében. Kijelentette, hogy "nem helyénvaló, szükségtelen és meggondolatlan cselekedet 2013-ban autonómiáról beszélni... Képviselői minőségemben lépéseket tervezek, hogy a zászló ügy vagy az autonómia témája eltűnjön a közbeszédből."  
Rareş Buglea gyulafehérvári tanácsos pedig "a roma nők sterilizálását" kezdeményezte.
Az biztos, hogy társadalmunk is megváltásra vár, mert mindent úgy elrontottak/unk, hogy ebből már jó nem tud lenni. A kommunizmus törvényeit 23 éve foltozgatják, „harmonizálják” és nem lett igazságosabb társadalom, mert az állam nem a polgárai javát keresi. Năstase exminiszterelnök börtönben, két jelenlegi miniszter korrupciós ügyeiről zeng Brüsszel. 
Ebben a káoszban valamilyen nagy változásra van szükségünk, amihez mindenkinek hozzá kellene járulnia vagy pedig bekövetkezik a teljes összeomlás, ami viszont nekünk kedvez.
A változás végett a magyarság, a cigányság és a többi nemzeti kisebbség jogait is vegyék tudomásul a "lépéseket" tervező román szenátor és tanácsos urak.
Mi pedig ne hallgassunk. Követeljük jogainkat, az EU-ban is ismert autonómiát!
Legyünk bátrak, mint az ókori bölcs, Diogenész, aki észrevette, amint a kincstári tisztviselők elcsíptek egy embert, aki a kincstárból ellopot egy poharat. A bölcs a következő megjegyzést tette: "A nagy tolvajok viszik a kis tolvajt."  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése