2013. 01. 16.

Keresztényüldözés 2.


Brutális és kíméletlen vallásüldözés folyik világszerte!!

***
A „Portes ouvertes” francia evangélikus szervezet rangsorolása szerint a keresztényeket üldöző államok rangsorában az első tíz országból nyolc muzulmán többségű, a listára újonnan felkerült országok között pedig több, a Szaharától délre fekvő afrikai állam is szerepel.
Tizenegy éve folyamatosan Észak-Korea áll az élen a keresztényeket leginkább üldöző országok között – derül ki a „Portes ouvertes” (Tárt kapuk) nevű francia evangélikus szervezet január 8-án megjelent kiadványából. „50 ezer és 70 ezer közötti azon keresztények száma, akik kényszermunkatáborokban sínylődnek – olvasható a jelentésben, amelyet a La Croix francia katolikus napilap ismertet. – A nagymértékű üldözés Kim Dzsong Un vezetése alatt sem mérséklődött.”
A keresztényeket üldöző államok ötvenes listájának első tíz helyén Észak-Koreát Szaúd-Arábia, Afganisztán, Irak, Szomália, a Maldív-szigetek, Mali, Irán, Jemen és Eritrea követi. „Az első tízben nyolc muzulmán többségű ország szerepel” – jegyzi meg a kiadvány. Indiában, Indonéziában, Etiópiában és Maliban romlott a helyzet, illetve négy új, a Szaharától délre fekvő afrikai állam – Tanzánia, Kenya, Uganda és Niger – is megjelent a listán.
„Szent Pál mondatának nyomán – S az üldözésből mindenkinek kijut, aki buzgón akar élni Krisztus Jézusban. (2 Tim 3,12) – egybegyűjtjük a keresztényekkel szembeni ellenségeskedés mindennemű megnyilvánulásait, legyen szó szavakról vagy tettekről, a diszkriminációtól kezdve az erőszakos cselekedeteken keresztül a börtönbe zárásig” – mondta el Michel Varton, a Portes ouvertes igazgatója.
Az 1976-ban alapított evangélikus szervezet az adatgyűjtést helyi informátorokra támaszkodva végzi. Az élet több területére vonatkozó kérdőívet küld szét a helyi keresztény szervezeteknek és szakértőknek, de eredményeit egyéb kutatóközpontok – például a Pew Forum vagy a Freedom House – adataival is összeveti.
La Croix/Magyar Kurír

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése