2013. 01. 29.

Sarokba Szorított Szent és a szürke farkaskutya

Dénes Dávid (1924-2001), aki (1957-64 között börtönt viselt) 1966-tól 1980-ig Imecsfalva plébánosa volt. Ő temette Székely nénit, akit jól megdicsért, mert Székely néni ismerte védőszentje, Árpád-házi Szent Erzsébet életét és példáját követte. Ezután felszólította a végtisztességre összegyűlteket, hogy ismerjék meg szentjeink életét, nemcsak egy-kettőét, hanem sokét. 
"Mert vannak felkapott szentek, mint például szent Antal, és vannak sarokba szorított szentek, mint például Bosco Szent János. Ezt ti nem ismeritek, csak én!"
Hát, most ismerkedjünk meg azzal, hogyan védte meg a "sarokba szorított szentet" a szürke farkaskutya.
1850 körül, amikor oly sokszor Don Bosco életére törtek - akik nem bírták a vásott kölykeket -, titokzatos védelmet kapott.
Egy alkalommal, amikor éjszaka egyedül kellett hazatérnie a Pinardi-házba, az egyik sarkon két férfi támadta meg, agyon akarták verni. A sötétből azonban hirtelen egy hatalmas szürke farkaskutya rohant rájuk, és majdnem széttépte őket.
Ez a titokzatos kutya - Don Bosco csak Szürkének hívta - éveken át a legnehezebb pillanatokban megjelent, de senki nem tudta, hogy kié és honnan jön. Amilyen titokzatosan jött, úgyan olyan titokzatosan távozott.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése