2012. 05. 23.

Bérmálásra készülünk

Már egy éve, hogy sajátos figyelmet fordítottunk a bérmálás szentségére, amely „tökéletessé teszi a keresztelési kegyelmet… megadja számunkra a Szentlelket, hogy még mélyebben belegyökerezzünk az istenfiúságba, még erősebben kapcsolódjunk Krisztushoz, kötődésünk az Egyházhoz még szorosabb legyen, még inkább társuljunk küldetéséhez”.
A Szentlélekre szükségünk van, hogy eljussunk a teljes önazonosságunkra, tudatára ébredjünk az egyházban és a világban ránk váró küldetésünkre.
A bérmálás szentsége folytonossá teszi az Egyházban pünkösd kegyelmét.
A bérmálás révén pedig a feltámadt Krisztus által maradéktalanul részesedünk a Szentlélek kiáradásában.
A bérmálást a főpásztor szolgáltatja ki, ezzel is kifejezi Egyházunk, a keresztény közösséget a püspökkel, a helyi egyház egységének, katolicitásának és apostoliságának szolgájával és biztosítékával: ezáltal pedig a kapcsolat Krisztus egyházának apostoli eredetével.
Segítsen bennünket a Szentlélekisten, hogy a bérmálás misztériumának mélységeit megismerjük és megújult örömmel ismét felfedezzük a Szentlélek ajándékának üdvözítő erejét.

Azért bérmálkozunk:
- hogy a Szentlélek segítségével mélyebben tudjuk érteni a kinyilatkoztatott igéket,
- hogy öntudatos keresztényekké váljunk, vagyis a kegyelemben gyökerező szentháromságos életet tudjuk élni,
- felnőtt és tanúságtevő keresztényekké váljunk,
- hogy hitünk szerinti élettel, áldássá legyen bennünk mindaz a jó, amit keresztségünk óta szüleink és keresztszüleink, valamint az egyházközösség értünk tettek. (vö. KEK 1303).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése